Potamya ne anlama gelir?
Yani iki nehrin ortasında yer aldığı için Potamia adını almış ve zamanla halk arasında Potamia olarak anılmaya başlanmıştır.
Tayyip Erdoğan’ın köyü neresi?
Murat Ümit Akşamyılmaz, Güneysu Seyahatname adlı kitabında, arşiv belgelerine göre Erdoğan’ın ailesinin 450-500 yıldır Yüksekköy köyünde yaşadığını, kökenleri Orta Asya’ya dayanan ailenin Kafkaslar üzerinden bölgeye geldiğini anlatıyor.
Güneysu nerenin ilçesidir?
Güneysu, Rize iline bağlı bir bucak merkezi iken 1987 yılında ilçe olmuştur. Güneysu ilçesinin eski adı ve halk arasında yaygın olarak kullanılan adı POTOMİA’dır.
Potamya rum mu?
Tarihçe. Potamia’nın Trabzon İmparatorluğu döneminde kurulmuş önemsiz bir Rum köyü olduğu düşünülmekte olup, Osmanlı yazılı kaynaklarında ilk kez 1486 tarihli Trabzon tapu kayıtlarında görülmektedir.
Potamya kimin?
Murat Yümni Tayfun. Bilgi Üniversitesi’nde Uluslararası Finans okuduktan sonra Murat Yümni Tayfun, ilk olarak KPMG’de kurumsal dünyaya adım attı. Daha sonra kariyer yolunu F&B sektörüne çevirdi ve bitki bazlı makarna markası Potamya’nın kuruluş ve kuruluş sürecinde yer aldı.
Erdoğan’ın kökeni nereye dayanıyor?
Çocukluğu ve gençliği. Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un Kasımpaşa semtinde doğdu. Ailesi aslen Karadeniz’in doğu kıyısındaki muhafazakar bir şehir olan Rize’nin Güneysu semtindendi. Erdoğan daha bebekken Rize’ye geri döndüler ve 13 yaşındayken İstanbul’a yerleştiler.
Türkiye’de cumhurbaşkanı maaşı ne kadar?
Türkiye Cumhuriyeti CumhurbaşkanıTürkiye Cumhuriyeti CumhurbaşkanıMustafa Kemal Atatürk’ün yemin töreniTürkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Yardımcısı (1923–1961, 1982–2018)Cumhuriyet Senatosu Başkanı (1961–1980)Cumhurbaşkanı Yardımcısı (2018–günümüz)Maaş183.
Pulihoz ne demek?
1876 Trabzon Vilayet Salnamesi’ne göre Pulihoz, Trabzon Vilayeti’nin Trabzon Sancağı’nın Rize İlçesi’ne bağlı köylerden biriydi. Pulihoz ve Kalhoraf köylerinin nüfusu 49 hanede yaşayan 258 kişiden oluşuyordu. Bu yerleşim yerlerinin başlıca gelir kaynağı tarımdı.
Rize’nin eski adı nedir?
Eski yazılı kaynaklarda Rhizus (Ριζοῦς) olarak geçen Rize adı muhtemelen Yunanca “ριζα” (riza) isminden gelmekte olup “dağ eteği” anlamına gelmektedir.
Rize’nin en büyük ilçesi neresidir?
Rize’ye 19 km uzaklıkta bulunan Çayeli, güneyinde Çamlıhemşin ve İkizdere, doğusunda Pazar, batısında Rize merkez ve kuzeyinde Karadeniz ile çevrilidir. Yüzölçümü 473 km², nüfusu 42’dir.
Rize il olmadan önce nereye bağlıydı?
1867 tarihli vilayet kararnamesine göre Rize, Trabzon Vilayeti Merkez Sancağı’nın altı ilçesinden biridir. 1877’de Merkez Sancağa bağlı bir belediye olmuştur. 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’ndan sonra Lazistan Sancağı kurulduğunda Rize hem bir ilçe hem de o Sancağın merkezi olmuştur.
Rizede Rum var mı?
Ayrıca Pontus Müslüman Rumları; Rize (çoğunlukla İkizdere ilçesinde), Artvin, Gümüşhane, Erzurum İli ve Rus İmparatorluğu’nun Kars Oblastı’nın bir kısmı (bkz. Kafkas Rumları) ve Gürcistan (bkz. Gürcistan’da İslam) gibi diğer yerleşim yerlerinde de görülmektedir.
Trabzon Rumları kimdir?
Pontus Rumları veya Karadeniz Rumları (Yunanca: Πόντιοι, Ελληνοπόντιοι Póntioi, Ellinopóntioi; Gürcüce: პონტოელი) ბერძნები, Pontoeli Berdznebi), geleneksel olarak Karadeniz kıyısındaki Pontus Alpleri’ndeki (Kuzey Anadolu Dağları) Pontus bölgesinde yaşayan etnik bir Yunan grubudur.
Trabzonlular Rum mu?
Sonuç olarak, 19. yüzyılın başlarında şu anki Trabzon ilinin nüfusu Ermeniler, Rumlar ve Türklerden oluşuyordu. Nüfusun çoğunluğu Türklerdi. Rumlar çoğunlukla Trabzon şehrinde ve Yomra, Maçka ve Akçaabat yerleşimlerinde yaşıyorlardı.
Potamos ne demek?
Bugün kullanılan “Mezopotamya” kelimesi, “orta” anlamına gelen Yunanca “mesos” ve nehir anlamına gelen “potamos” kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur ve tam anlamıyla “iki nehir arasındaki ülke” anlamına gelir.
Mezopotamya neresi oluyor?
Mezopotamya bugün Irak, kuzeydoğu Suriye, güneydoğu Anadolu bölgesi ve güneybatı İran’dan oluşmaktadır. Çoğunlukla günümüz Irak sınırları içerisinde yer alan bölge, tarih boyunca birçok medeniyetin beşiği olmuştur.
Türkler Mezopotamya’ya ne zaman geldi?
Arap ve Roma tarih kaynaklarına ve tarihçi Reşîdüddîn Fazlullah-ı Hemedânî’ye göre; Türklerin Irak, Filistin, Suriye, Ürdün ve Güneydoğu Anadolu’ya gelişi M.Ö. birinci yıla, M.Ö. 680’e kadar uzanmaktadır.
Mezopotamya neden önemli?
Bu medeniyetler Mezopotamya coğrafyasında ilk savaş arabalarını, ilk yelkenli gemiyi, ilk gözlemevini, ilk dinsel tapınakları, ilk tarımı, ilk köyleri, ilk şehirleri, ilk devletleri, ilk imparatorlukları, ilk ticareti vb. ve ilk hukuk kurallarını ortaya çıkarmıştır.