Adliyeye verilen dilekçe nasıl takip edilir?
UYAP Bilgi Sistemi aracılığıyla davanızın güncel durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekirse ücret/masraf/tahsilat işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dosyanızın ilerleme bilgilerinde yapılan son işlemi takip ederek davanızın güncel durumu hakkında bilgiye ulaşabilirsiniz.
Verdiğim dilekçeyi nasıl takip edebilirim?
Dilekçe Talebi sayfasından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlara sunduğunuz dilekçeleri takip edebilirsiniz. Belge İnceleme sayfasından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlardan gelen elektronik imzalı resmi yazıları inceleyebilirsiniz.
Adliyeye verilen dilekçe kaç günde sonuçlanır?
Aynı Kanunun 7 nci maddesi uyarınca dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içinde gerekçeli cevap verilir.
Savcılığa verilen dilekçe kaç günde sonuçlanır?
Türk vatandaşları ile Türkiye’de ikamet eden yabancıların, kendileri veya kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri veya devam eden yargılamanın seyri hakkında yetkili makamlara yaptıkları başvuruların sonuçlarına ilişkin dilekçeleri, en geç otuz gün içinde gerekçeli olarak cevaplandırılır.
Adliyede dosya takibi nasıl yapılır?
Uyap Vatandaş Portalı üzerinden giriş yaptıktan sonra, müdahil olduğunuz dava, kovuşturma ve arabuluculuk dosyalarına kolayca ulaşabilirsiniz. Uyap Vatandaş Portalı’na giriş yaptıktan sonra Dosya Talebi sayfasının solunda yer alan menüden giriş yaparak Uyap Dosya Talebi ekranına ulaşabilirsiniz.
Mahkemeye dilekçe verdim ne zaman sonuçlanır?
Bu şekilde yapılan başvurular için yetkili idari makam, yapılan işlemin aşaması veya sonucu hakkında gerekçeli cevabını en geç otuz gün içinde başvuru sahiplerine verir.
Resmi evrak takibi nasıl yapılır?
E-Devlet Kapısı Bu hizmet, ilgili kuruma sunulan belgelerin güncel durumunu ve işlem geçmişini takip etmenizi sağlar.
Dilekçeyi işleme koymayan müdür?
Suçun eylem unsuru, dilekçenin işleme alınmaması, reddedilmesi veya kabul edilmemesidir. Bir suçun işlenmesi için, kişinin bir hakkı kullanmak üzere dilekçeyi yetkili bir makama sunması gerekir. Başka bir deyişle, dilekçe bir hakkı kullanmak üzere yapılmazsa veya yetkisiz bir makama yapılırsa, bu suç mevcut değildir.
Mahkemeye dilekçeyi kim yazar?
Dilekçe, dava açmak için kullanılan bir belgedir. Davacı veya avukatı tarafından yazılabilir. Dilekçe, davanın konusu ve davalı hakkında bilgi içerir.
Dilekçeye 30 günde cevap verilmezse ne olur?
İdari Yargılama Usulü Kanunu’na göre eski uygulama devam etmektedir. Başvurunun kabulü veya reddi kararı 60 gün içinde verilmelidir. 60 gün içinde cevap alınamazsa, başvurunun talep edilen idare tarafından reddedildiği kabul edilir ve bu iptal kararına karşı itiraz etme hakkınız vardır.
Adliyede kaça kadar dilekçe verilir?
Uyap sistemi mesai saatleri dışında da hizmetinizdedir. Avukatlar sistem üzerinden elektronik imza kullanarak dilekçe verebilir, dava açabilir ve mesai saatleri dışında da olmak üzere günün her saatinde ücret ve masraf ödeyebilirler. Mahkeme vezneleri saat 16:00’da açıktır.
Adliyeye dilekçe vermek ücretli mi?
Cezai şikayette bulunmak için başlı başına bir ücret yoktur. Bu nedenle vatandaşlardan kolluk kuvvetlerine veya doğrudan savcılığa yapılan başvurular için ücret alınmaz. Ancak bu işlemler bir avukat aracılığıyla yapılırsa yasal ücretler ortaya çıkar.
Adliyede ifade verdikten sonra ne olur?
Cumhuriyet Başsavcılığına İfade Verdikten Sonra Yapılacak İşlem Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelinin ifadesini aldıktan sonra, kişi hakkında yakalama kararı çıkarılması veya serbest bırakılmasına karar vererek adli kontrol uygulanmasına karar verirse, şüpheliyi Frieden Ceza Mahkemesine sevk eder.
Şikayetçi oldum nasıl takip edebilirim?
Vatandaş Portalı Bilgi Sistemi (Vatandaş Portalı) sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına sahip tüm vatandaşlarımız; adli, idari yargı ve kolluk kuvvetlerinde müdahil oldukları dosyaları, Vatandaş Portalı’na giriş yaparak (e-devlet şifrenizle) takip edebilirler.
Savcılığa dilekçe verince ne olur?
Dilekçe verildikten sonra savcı soruşturmayı başlatacak ve ilgili polis departmanına dava süresince delil toplama ve ifade alma talimatı verebilir. Ayrıca savcılığa gidip sözlü ifade vererek şikayette bulunabilirsiniz.
Mahkemeye dilekçe nasıl teslim edilir?
Dilekçeler yalnızca başvuru sahibi tarafından KİŞİSEL olarak ve kimliğini ibraz ederek (tüzel kişiler için imza sirkülerinde adı geçen kişilerden en az biri tarafından) Yazışma Müdürlüğüne teslim edilebilir. Yetkisiz kişiler tarafından verilen dilekçeler işleme alınmadan iade edilir.
Savcılıktaki dosyamı nasıl takip ederim?
Dosyanın içeriğini görüntülemek için dosyanızın bulunduğu savcılığa talepte bulunmanız gerekir. Dosyayı elinde bulunduran savcı talebinizi görürse ilgili soruşturma dosyasına UYAP üzerinden erişilebilir. Ancak ilgili savcı talebinizi görmezse dosyanın içeriğine erişilemez.
Resmi evrak takibi nasıl yapılır?
E-Devlet Kapısı Bu hizmet, ilgili kuruma sunulan belgelerin güncel durumunu ve işlem geçmişini takip etmenizi sağlar.
Adliyeye dilekçe vermek ücretli mi?
Cezai şikayette bulunmak için başlı başına bir ücret yoktur. Bu nedenle vatandaşlardan kolluk kuvvetlerine veya doğrudan savcılığa yapılan başvurular için ücret alınmaz. Ancak bu işlemler bir avukat aracılığıyla yapılırsa yasal ücretler ortaya çıkar.