İçeriğe geç

Yumurtalı Ekmek Kizartmasi Yanina Ne Gider

Yumurtalı ekmek kızartmasının yanına ne gider?

Zeytin salatasını yumurtalı tostun yanına garnitür olarak hazırlayabilirsiniz. Avokado ezmesi yumurtalı tostun yanına çok yakışıyor.

Yumurtalı ekmek kızartması nasıl yapılır?

Yumurtaları büyük bir kasede çırpın ve tuz ekleyin. Teflon tavada yağı 1-2 dakika ısıtalım. Ekmeğin her iki tarafına yumurta sürelim ve çıkaralım. Yumurta sürülmüş ekmekleri teker teker tavaya koyalım ve çevirerek, kızarana kadar 2 dakika kızartalım.

Yumurtalı ekmek kaç yumurta kırılır?

Yumurtalı Ekmek Malzemeler: 1 dilim taze ekmek (mağaza ekmeği de kullanabilirsiniz), 3 adet yumurta, yarım çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı tereyağı, margarin veya 2 yemek kaşığı sıvı yağ.

Yumurtalı ekmeğin içine süt koyulur mu?

Kahvaltılık pratik yumurtalı ekmek tarifi için malzemeler: Çeyrek su bardağı süt (Sütünüz yoksa tarifi sütsüz de yapabilirsiniz.) İsteğe bağlı tuz, karabiber, pul biber, 2 yemek kaşığı sıvı yağ. (Dilerseniz ayçiçek yağı veya zeytinyağı da tercih edebilirsiniz.)

Kızartmanın yanına ne yemek olur?

Akşam yemeğinde kızartma yapmak isteyenlerin bu yemeğe eşlik etmesi için tercih edebilecekleri yemeklerden bazıları şunlardır: pirinç pilavı, lezzetli mezelerden biri olan kabak taratoru, ana köfte, beyaz peynirli börek, mücver, ıspanaklı börek, bulgur pilavı.

Yağ çekmeyen yumurtalı ekmek nasıl yapılır?

Sütümüzü bir kaseye koyup yumurtalarımızı kırıyoruz ve çırpıyoruz. Unumuzu ekliyoruz, baharatları ekliyoruz ve her şeyi iyice karıştırıyoruz. Dilimlenmiş ekmeğimizi bu karışıma batırıp az yağda kızartıyoruz. Ekmeği sıcak yağa atıyoruz ki ekmek yağı emmesin.

Yumurtalı ekmek sağlıklı mı?

100 gram yumurtalı ekmekte 29.85 gram karbonhidrat, 9.13 gram protein, 10.18 gram yağ, 1.

Yumurtalı ekmeye hangi baharatlar konur?

Bir kasede yumurtaları, tuzu, karabiberi, kekiği ve acı biberi pürüzsüz olana kadar çırpın. Dilimlenmiş bayat ekmeği yumurta karışımına batırın. Yağı bir tavada ısıtın ve ekmek dilimlerini kızarana kadar kızartın. Sıcak servis edin.

Airfryer yumurtalı ekmek kaç dakikada pişer?

Her iki bölmeyi de hava fritözüne koyalım. Yumurtaları 150 °C’de ve ekmeği 180 °C’de 12 dakika pişiriyoruz. Sürenin sonunda, pişmiş ekmeğimiz ve yumurtalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Yumurtalı ekmek nasıl yapılır 2 kişilik?

Büyük bir kaseye iki yumurta kırın, tuz ve biraz karabiber ekleyin ve iyice çırpın. Ekmeği istediğiniz gibi kesin. Yağlanmış tavada ekmeğin her iki tarafını yumurtaya batırıp tavada kızartalım. Umarım beğenirsiniz.

Yumurtalı ekmek yoğurtla yapılır mı?

Bayat ekmeklerimizi kesiyoruz. Bir kaseye yoğurt, yumurta ve tuzu koyup çırpıyoruz. Tavaya yağımızı koyuyoruz. Dilimlenmiş ekmekleri yumurtaya batırıp tavaya alıyoruz ve kızartıyoruz.

2 Adet yumurtalı ekmek Kaç Kaloridir?

Bir porsiyon yumurtalı ekmek 174 kcal içerir.

Yumurtalı ekmeğin yanında ne gider?

Yumurtalı ekmeği tanıtalım. Sonra mutfağa gidin, yumurta ve tostun yanına beyaz peynir, zeytin, domates ve salatalık ekleyin ve harika bir kahvaltının tadını çıkarın!

Yumurtalı ekmek nasıl yapılır tavada?

Tavada tereyağını eritin. Ekmek dilimlerini tavaya yayın ve kızartın. Feta peynirini ufalayın ve üstüne serpin. Üzerine yumurtaları kırın ve süsleyin.

Yumurtalı ekmeğe peynir konur mu?

Yumurtanın üzerine tuz serpin ve hafifçe çırpın. Peyniri ekleyin ve hamur kıvamına getirin. Ekmeğin üzerine yayın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Yumurtalı ekmek kızartması kilo aldırır mı?

Yumurta ekmeği yağ oranı yüksek bir besindir bu yüzden kilo kontrolü sağlamak ve sağlığını korumak isteyen kişiler çok sık tüketmemeye dikkat etmelidir. Yediğinde 1 adetten fazla tüketilmemelidir.

Yağda kızarmış yumurtalı ekmek kaç kalori?

Yumurtalı ekmeğin kalori değeri: Bu besinin 100 gramında 249 kcal kalori, 1 porsiyonunda (orta boy) yani 70 gramında ise 175 kalori bulunmaktadır.

Yumurtalı ekmek airfryer olur mu?

Yumuşak yumurtalı ekmek tarifi şu şekilde yapılır: Dilimlenmiş ekmeği yumurta karışımına batırın. Hava fritözünü pişirme kağıdıyla kaplayın ve ekmeği içine yerleştirin. Ön ve arka taraflarını 100 derecede 10 dakika pişirin. Ekmeğiniz istediğiniz pişmişlik seviyesine ulaştıktan sonra hava fritözünden çıkarın.

Kızarmış ekmek kilo aldırır mı?

Ekmeği kızartmak ekmeğin kalorisini azaltmaz veya gluten miktarını değiştirmez. Sadece glisemik indeksi düşürür. Kızarmış ekmek kızartılmamış ekmeğe göre daha az kaloriye sahip değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir